Mat

När man är tio personer i hushållet så går det åt en hel del mat kan jag säga, men det går väldigt bra ändå, trots att vi kanske är lite dåliga på att planera våra inköp. Blir en och annan tur till Ica skultuna för att komplettera lite.
Man får ju försöka tänka lite ekonomiskt, vi bakar allt bröd själva, åker till torget och handlar frukt och grönt (det går åt MÄNGDER med frukt) osv
Vi tycker att det är jätteviktigt att barnen äter bra mat.  Vi lagar allt från grunden och köper inga halvfabrikat och annan skitmat..  Vi turas om allihopa med matlagningen och barnen får också vara med och hjälpa till, vilket dom bara tycker är roligt. De brukar nästan bråka om vem som ska få hjälpa till att laga mat eller duka och plocka ur diskmaskinen :)
På lördagarna får barnen själva baka någonting gott som de får äta som sitt lördagsgodis. Det tycker dom är jättekul! De turas om att bestämma vad de ska baka..
Häromdagen bakade vi lantbrödslimpor med frön och grejjer i. Mycket gott, men det börjar ta slut nu så vi lär baka mer ikväll..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0