Svampplockning och ombyggnation...

..stod på kollektivets schema idag... helst då Adde och Linus totalt ändrade om vår ombyggnadsplan av Evelina och Addes sovrum igår...(när Adde redan satt upp reglarna för den nya väggen) så Adde fick snällt riva ner alla reglarna då det bestämdes att de inte skulle bli en vägg med inbyggd bokhylla som var grundtanken. Istället ska hela gamla "kattvinden" utnyttjas och rummet bli några kvm större. Så för Linus och Adde var det bara sätta sig i den snygga silvriga Forrrden och dra in till byggmax, där man finner de mest högkvalitativa virket för ombyggnad av hemmet. Hem kom de några timmar senare med 128 meter råspont som skulle upp på väggen och i taket. Nu är klockan 22.43 och det är ännu inte helt klart, och de ska målas också! Men grabbarna (Adde) jobbar på för fullt. De är ju jävligt duktiga iaf! Våra manboys!

Ja, dagen började egentligen med att alla barnen utom sömntutan Loke gick upp vid 8 tiden och Prinsessan Leia ville genast ha frukost serverad, det var som vanligt Evelina som kände sig manad att gå upp tidigt och ge de hungrande små vargungarna frukost. De vart väldigt nöjda när de ätit sin dagliga frukost besående av möjlk, mackor, yoghurt och müsli, dock vart det lite liv då Evelina inte hade gjort någon ny müsli dagen innan så yoghurten fick avnjutas med endast bananpengar i. När barnen ätit upp klev Linda så passande upp ur sängen och fick äta den då nygjorda müslin som Evelina lyckats styra upp mellan frukostserveringen och allt, även Loke hade då släpat sig upp ur sängen iklädd sin tomtedräkt. En stund senare joinade även Adde och Linus oss andra.
Efter det så åkte då Adde och Linus iväg till byggmax medan Evelina och Linda tyckte det var dags att vila en stund i soffan med varsin dator i knät, medan barnen lekte så snällt med sina leksaker och ritade vackra teckningar där de stod hur mycket de älskar sina fina föräldrar. Efter att mammorna gjort lite nytta som att hänga och vika tvätt, gjort sig vackra(re) och gett vargungarna lunch kom så Linus och Adde hem igen.
Nu var det dags för svampplockningen... eller vad man nu ska kalla det för? En timmes promenad i den blöta skogen, bland fästingar, hala stenar, hål att fastna i och några små fjuttiga blåbär och tio små kantarell bebisar. De var iaf Evelina, Linda, Alva, Saga S, och Loke som vågade sig ut i vildmarken på en härlig uppfriskande tur!
Saga R och Leia stannade hemma och  övervakade bygget.
När friluftsmänniskorna kom hem igen sken solen och alla barn gick ut och lekte medan Evelina och Linda slängde ihop en köttgryta, fixade lite med tvätten och dregglade lite över de heta händiga manboysen uppe i sovrummet..
Efter middagen fick barnen baka chokladmuffins vilket de fixade med bravur. Så det blev lite muffinsfika och sen skutt i säng för ungarna. Nu verkar det vara färdigbygget för idag. Vi går upp i vårt fantastiska häng och hänger lite nu och har det sådär bäst som bara vi kan..
hittades under ombyggnationen i Eve och Adde's rum.. trevligt...
Mumifierad råtta vi hittade när vi byggde om

The beginning.

Allt började sommaren 2010 när Evelina och Andreas, Saga och Loke, bjöd in sina vänner Linus, Saga och Leia och Linda, Saga och Alva att fira midsommar tillsammans med dem ute i Svanå. Vi hade det så jävla najs tillsammans allihopa och började prata lite på skoj om att starta ett kollektiv. Ju mer vi pratade om det kändes det mer som en jävligt bra idé och inte bara som ett skämt.

Alla stannade kvar tills på söndagen då Linda och Linus kände att det var dags att åka hem till sina respektive hem. Linus skulle flytta till en ny lägenhet och Linda behövde åka hem till sin katt. Men redan efter tre timmar ringde Linus och ville komma ut igen, och strax efter ringde även Linda som längtade tillbaka ut till Svanå. Linda åkte hem senare den kvällen då hon var tvungen att jobba men Linus har inte ens åkt hem än.. (en månad senare) eller... jo han var hemma i tre dagar faktiskt, men det var nog mest för att Evelina och Adde åkt iväg till Peace and Love och han under den tiden var illa tvungen att flytta till sin nya lägenhet. Men direkt de var hemma igen så var även Linus där och när Linda hade jobbat klart sin sista helg innan semestern så joinade även hon det begynnande kollektivet.
Då ingen av oss ville skiljas åt började vi snacka om kollektivet mer seriöst. Vi kom fram till att det bara fanns fördelar med att bo tillsammans, både för de vuxna och för barnen. Bland annat att man delar på alla kostnader vilket medför att vi i framtiden kan nå målet att jobba så lite som möjligt och istället tillbringa tiden med våra underbara barn. Vi är flera som hjälps åt med hushållet och barnen. Det kommer alltid att finnas någon att leka med för barnen och det kommer alltid finnas någon vuxen tillhands. Vi vuxna är alla väldigt sociala och nära varandra, vi delar på allt och gör det mesta tillsammans. Det finns alltid någon att prata med och även möjligheten att få göra saker själv eller gå undan och få vara ifred då det alltid finns någon som kan passa barnen.

Vi bestämde oss iallafall för att vi skall ha en provmånad med start i augusti. Där är vi nu imorgon, lördag. Den officiella provmånaden. Fast vi har i princip bott tillsammans i en månad redan. Vi har även tillbringat en vecka i Norrland tillsammans på bilsemester, övernattandes i våra trevliga vänners små lägenheter, åtta personer på besök! Lindas barn var hos sin pappa den veckan, annars hade vi varit tio.
Vi känner oss ganska lugna med att den här provmånaden kommer att flyta på bra så vi kan göra det här på riktigt sen. Vi har ju spenderat i princip varenda dag, varenda vaken minut, tillsammans sedan midsommar och har ännu inte stött på några problem eller meningsskiljaktigheter.
Här på bloggen har vi iallafall tänkt att ni ska kunna läsa om vår vardag och alla våra supernajsa roliga påhitt.

RSS 2.0