The beginning.

Allt började sommaren 2010 när Evelina och Andreas, Saga och Loke, bjöd in sina vänner Linus, Saga och Leia och Linda, Saga och Alva att fira midsommar tillsammans med dem ute i Svanå. Vi hade det så jävla najs tillsammans allihopa och började prata lite på skoj om att starta ett kollektiv. Ju mer vi pratade om det kändes det mer som en jävligt bra idé och inte bara som ett skämt.

Alla stannade kvar tills på söndagen då Linda och Linus kände att det var dags att åka hem till sina respektive hem. Linus skulle flytta till en ny lägenhet och Linda behövde åka hem till sin katt. Men redan efter tre timmar ringde Linus och ville komma ut igen, och strax efter ringde även Linda som längtade tillbaka ut till Svanå. Linda åkte hem senare den kvällen då hon var tvungen att jobba men Linus har inte ens åkt hem än.. (en månad senare) eller... jo han var hemma i tre dagar faktiskt, men det var nog mest för att Evelina och Adde åkt iväg till Peace and Love och han under den tiden var illa tvungen att flytta till sin nya lägenhet. Men direkt de var hemma igen så var även Linus där och när Linda hade jobbat klart sin sista helg innan semestern så joinade även hon det begynnande kollektivet.
Då ingen av oss ville skiljas åt började vi snacka om kollektivet mer seriöst. Vi kom fram till att det bara fanns fördelar med att bo tillsammans, både för de vuxna och för barnen. Bland annat att man delar på alla kostnader vilket medför att vi i framtiden kan nå målet att jobba så lite som möjligt och istället tillbringa tiden med våra underbara barn. Vi är flera som hjälps åt med hushållet och barnen. Det kommer alltid att finnas någon att leka med för barnen och det kommer alltid finnas någon vuxen tillhands. Vi vuxna är alla väldigt sociala och nära varandra, vi delar på allt och gör det mesta tillsammans. Det finns alltid någon att prata med och även möjligheten att få göra saker själv eller gå undan och få vara ifred då det alltid finns någon som kan passa barnen.

Vi bestämde oss iallafall för att vi skall ha en provmånad med start i augusti. Där är vi nu imorgon, lördag. Den officiella provmånaden. Fast vi har i princip bott tillsammans i en månad redan. Vi har även tillbringat en vecka i Norrland tillsammans på bilsemester, övernattandes i våra trevliga vänners små lägenheter, åtta personer på besök! Lindas barn var hos sin pappa den veckan, annars hade vi varit tio.
Vi känner oss ganska lugna med att den här provmånaden kommer att flyta på bra så vi kan göra det här på riktigt sen. Vi har ju spenderat i princip varenda dag, varenda vaken minut, tillsammans sedan midsommar och har ännu inte stött på några problem eller meningsskiljaktigheter.
Här på bloggen har vi iallafall tänkt att ni ska kunna läsa om vår vardag och alla våra supernajsa roliga påhitt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0